image

image

image

“Но понякога човек взема думите на истината, за да покрие с тях една неистина”. Железният светилник , Димитър Талев

image

Разхождах се
по ръба на думите ти.
Изгубих равновесието си.
И паднах.
Болеше малко.
От истината.
Сега се радвам
на изящен белег
с форма на криле.

Петя Шалева

"Заслужава си да пропътуваш от единия край на небето, чак до другия, за да срещнеш усмивката."

Блага Димитрова

image

image

Пилешки бухтички

Нужни продукти:
* два жълтъка
* 3/4 чаена чаша бира
* 1 и 1/3 чаена чаша брашно
* две цели сварени пилешки бутчета
* два белтъка
* сол на вкус
* сминдух, черен пипер
* слънчогледово олио за пържене на малките, пилешки бухтички
* за соса ще ви трябват – една чаена чаша кисело мляко, 4 супени лъжици слънчогледово олио, една чаена лъжичка ситно нарязан копър, смлени орехи и сол на вкус.
Начин на приготвяне :
1. Обезкостете сварените бутчета. Нарежете месото на малки парченца. Не махайте кожата.
2. Разбийте двата белтъка на сняг с помощта на миксер.
3. В дълбока купа изсипете бирата.
4. Прибавете жълтъците и разбъркайте.
5. Добавете брашното и отново разбъркайте.
6. Идва ред на пилешкото месо и подправките. Посолете. Разбъркайте.
7. Накрая на два пъти прибавете разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте внимателно. Сместа трябва да остане въздушна. Не прекалявайте с бъркането.
8. Загрейте олиото и с помощта на малка лъжица за сладолед изпържете вашите, пилешки бухтички. Когато придобият златист вид са готови. Не включвайте котлона на най – висока степен, за да може бухтичките да се изпържат равномерно навсякъде.
Разбъркайте съставките за млечния сос и го сервирайте отделно

image