Открии публикуваExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
Торта Гараш
Любима на мнозина, шоколадовата торта "Гараш" си остава мистерия за повечето от нас. Тя не се прави чак толкова трудно, но важно е да откриеш правилната рецепта. За всички, които са опитвали добре направена торта "Гараш", открихме за вас рецепта от 70-те години, която може да опитате: Необходими продукти:
7 бр. яйца
300 г захар
250 г масло
2 с.л. какао
3 ч.ч. смлени орехи
за гарниране - 50 гр. черен шоколад
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта, прибавят един по един жълтъците, като се бърка непрекъснато. Прибавя се какаото. Отделя се 1/3 от сместа за крем. Към останалата смес се прибавят смлените орехи и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно формао за торта и се пече се в умерена фурна около 30 минути. Изважда се в тортена чиния, намазва се отгоре и отстрани с крема. Украсява се с черен шоколад и орехи. Приятен апетит!
Вкусни, лесни и бързи домашни пърленки
За направата им са нужни:
350 г пълнозърнесто брашно,
100 мл хладка вода,
1 с.л. зехтин,
1 ч.л. суха мая,
1 ч.л. сол,
масло за намазване.
Начин на приготвяне:
Брашното, солта и маята се смесват и разбъркват в купа. Добавят се водата и зехтинът, като при нужда се добавя още малко вода или още малко брашно - докато се получи меко, еластично тесто. Оставя се да втаса за 30-40 минути. От готовото тесто се откъсват топки с размера на малък юмрук и се разточват на кръгли тънки питки, които се изпичат за няколко минути от всяка страна на скара, оребрен тиган или на барбекюто в двора. Готовите и още топли пърленки се намазват с масло и могат да се поръсят с шарена сол.
Нещо вкусничко за закуска-класически палачинки
Необходими продукти
яйца - 2 бр.
прясно мляко - около 2 чаши
400 млг брашно - около 2 ч.чаши
щипка сол
олио - 2 - 3 суп. лъжици
Начин на приготвяне
В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес с гъстотата на боза. Добавете 1-2 супени лъжици олио. Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка или с подмятане във въздуха.След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.Гарнирайте по желание. Добър апетит!
Калофер Заков
Изтрий коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?