Пълнени гъби,мезе фантазия

Трябват ни един килограм по-едри печурки, три стръка зелен лук, 150 грама шунка, а може и бекон, 150 грама кашкавал, няколко стръка магданоз, една лъжица зехтин.
Първо измиваме гъбите и махаме пънчетата им. След това поставяме гъбите в тавичка за печене, в която наливаме една чаша вода. Слагаме да се пекат на средна фурна с температура около 200 градуса, докато станат полуготови. Пънчетата пък нарязваме на ситно.
Взимаме един по-дълбок ган и в него загряваме зехтина, след което задушаваме пънчетата, вече нарязани. След като видим, че са почти готови, слагаме към тях ситно нарязаните шунка, магданоз и зелен лук. Разбъркваме добре и сваляме от котлона.
Гъбите от фурната ги изваждаме и премахваме водата, която се е отделила при печенето им. Сместта от нарязаните пънчета, шунка, магданоз и лук я разпределяме по равно в гуглите на всички гъби, а най-отгоре слагаме и парченце кашкавал.
Връщаме във фурната, а ако е необходимо наливаме още малко прясна водичка. Запичаме пълнените гъби докато кашкавалът се разтече и добие златист цвят. Тези гъби след това може да сервираме като прядястие или като основно ядене с гарнитура или салата по избор.
Вървят отлично с винце или биричка, защото са прекрасно мезе. Трябва да отбележим и че по ваш вкус

image

Жарено сирене на сач

Продукти:
200 г сирене
10 г брашно
1 домат
10 г краве масло.

Приготвяне:
Загрейте хубаво сача и сложете маслото. Топнете сиренето в брашното, така че да се покрият всичките страни на парчето. Запечете го на горещия сач, докато хване хубава коричка. Гарнирайте с кръгчета домат.

image

Усукан тутманик с масло и сирене
Необходими продукти:
* 200 мл.прясно мляко
* 2 яйца
* 2 с.л.кисело мляко
* 2 с.л.олио
* 1 с.л.захар
* 1 ч.л.сол
* 7 гр. суха мая
* брашно 500 гр.
* сирене
Начин на приготвяне:
Замесваме тестото и го оставяме 15 минути да се отпусне.Разделяме на 4 части. Всяка част разточваме и намазваме с разтопено масло. Поръсваме със сирене и поставяме една върху друга. Разрязваме на ленти, усукваме и поставяме в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене. Втасва до удвояване на обема. Намазваме с разбито яйце. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

image

image

image

image

image

image

image

image