Открии публикуваExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
Фестивал на Виното и Спиртните напитки София 2018
Домашен тиквеник
Необходими продукти: 150 мл. прясно мляко със стайна температура, 100 мл. вода със стайна температура, 1 яйце, 25 мл. олио, 1/2 чаена лъжичка сол, около 500 гр. брашно, 100 гр. натурално нишесте (ползвах царевично), 1 опаковка от 150 гр. бисквити Роден Край с масло, 1 пакетче от 10 гр. канела, 1 ванилова захар, около 1 кг. тиква, 100-150 гр. орехови ядки, 200 гр. кристална захар, пудра захар, 125 гр. краве масло (може да го замените с 125 мл. олио).
Начин на приготвяне: Смесете прясното мляко, водата яйцето, солта, 25 мл. олио и брашното. Бъркайте и размесете до получаване на гладко тесто.Разделете го на 8 равни топки. Оставете да почиват 20-30 минути.
Настържете обелената тиква на едро ренде. Бисквитите натрошете на ситно. Сложете кравето масло да се стопи и го отместете да се охлажда. Смесете бисквитите с канелата, ванилията, захарта и орехите, които нарежете с нож или начукайте на едро (трябва да се усещат ядките в тиквеника).
С помощта на малко нишесте разточвате всяка топка тесто, възможно най-тънко. Намазвате с масло или олио.Поръсвате равномерно корите със сухата смес (бисквити, захар, канела, ванилия). Отгоре върху сухата смес поръсвате равномерно слой настъргана тиква и завивате на руло.
Поставяте в тава и печете до готовност.
Чacтeн фoнд c 6 млн. eвpo pиcĸoв ĸaпитaл тъpcи млaди пpeдпpиeмaчи | #Eleven #Инвестиции #Предприемачи
Cтyдeнтcĸи ĸoнĸypc дaвa 25 cтипeндии пo 6000 лeвa и cтaж в пpecтижнa ĸoмпaния | #Студентски конкурс #Едногодишни стипендии
Традиционен кукерски събор "Песпонеделник" в Широка лъка | #Песпонеделник #Кукерски празник #Широка лъка