Вяра, бунт, революционен дух и бъдеще!

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Български имена се носят в Космоса с най-мощната ракета в света | #Български имена в Космоса #Falcon Heavy

Български имена се носят в Космоса с най-мощната ракета в света

Български имена се носят в Космоса с най-мощната ракета в света

Българката д-р Маргарита Маринова е старши авиационен инженер по въпросите на Марс, Орлин Велев-джуниър също е част от екипа на компанията “Спейс Екс”

image

image

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Месни заговезни | #Месни заговезни

Месни заговезни

Месни заговезни

Православната църква днес отбелязва Неделя Месопусна

Неделя за нищо не бих я заменила. Сутрин те будят слънчевите лъчи, не часовника, както обикновено. Кафето е по-сладко, не горчи, когато не бързаш заникъде. Разговорите са дълги, срещите вълнуващи, но най-хубаво е у дома. Да се порадваш на това, което си сътворил, на всички неща, които из рафтовете си подредил. Да поканиш любим човек у дома или с любимия човек да си разкажете света. Да почетеш, да подредиш, да направиш нещо вкусно и цялата кухня да ухае на сладкиш с канела. Да е хубаво... да е неделя. За нищо не си я давам

-

image
Десислава Миланова Промени своята профилна снимка
7 yrs

image

Тофи крем десерт
Нужните продукти:
*150 мл сладкарска сметана за разбиване
* 150 г течен шоколад Нутела
* 60 г кристална захар
* 50 мл сладкарска сметана за разбиване
* 180 г тъмен шоколад
* 50 г течен шоколад Нутела
* 6 бонбона Тофифи
* 3 бонбона Тофифи за украса



Начин на приготвяне:
Първо се прави карамеленият сос, като захарта се карамелизира в малък съд на котлона, до приятен карамелен цвят.Дръпва се от котлона, внимателно се добавя сметаната.Връща се на много слаб огън, докато се разтопи карамелът.
Сместа се прецежда през метална цедка и се оставя да се охлади.
Шоколадът се разтопява на много слаб огън или на водна баня. Важното е да не прегори. Намазва се върху лист хартия за печене и се оставя в хладилната камера да се втвърди.
Сметаната се разбива на пухкав крем. Към нея се добавя течният шоколад и се разбърква.
Бонбоните се нарязват на парченца.
Десертът може да се постави в ръчно приготвени шоколадови чаши или в дтъллени чаши за вино. Най-напред се разпределя шоколадово-сметановият крем. Върху него се разпределя карамелен сос. Поръсва се с нарязаните бонбони. Изважда се шоколадът от фризера, начупва се и се разпределя в кремовете. Отгоре се добавя по лъжичка течен шоколад и се аранжира с бонбона тофифи.
Кремът се охлажда преди сервиране.

image