image

image

image

image

image

image

Neuschwanstein Castle, Germany

image

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

От днес влиза в сила новата схема за таксуване в лондонските автобуси | #Лондон

От днес влиза в сила новата схема за таксуване в лондонските автобуси

От днес влиза в сила новата схема за таксуване в лондонските автобуси

Вече можете да пътувате повече с по-малко пари

Пълнени гъби,мезе фантазия

Трябват ни един килограм по-едри печурки, три стръка зелен лук, 150 грама шунка, а може и бекон, 150 грама кашкавал, няколко стръка магданоз, една лъжица зехтин.
Първо измиваме гъбите и махаме пънчетата им. След това поставяме гъбите в тавичка за печене, в която наливаме една чаша вода. Слагаме да се пекат на средна фурна с температура около 200 градуса, докато станат полуготови. Пънчетата пък нарязваме на ситно.
Взимаме един по-дълбок ган и в него загряваме зехтина, след което задушаваме пънчетата, вече нарязани. След като видим, че са почти готови, слагаме към тях ситно нарязаните шунка, магданоз и зелен лук. Разбъркваме добре и сваляме от котлона.
Гъбите от фурната ги изваждаме и премахваме водата, която се е отделила при печенето им. Сместта от нарязаните пънчета, шунка, магданоз и лук я разпределяме по равно в гуглите на всички гъби, а най-отгоре слагаме и парченце кашкавал.
Връщаме във фурната, а ако е необходимо наливаме още малко прясна водичка. Запичаме пълнените гъби докато кашкавалът се разтече и добие златист цвят. Тези гъби след това може да сервираме като прядястие или като основно ядене с гарнитура или салата по избор.
Вървят отлично с винце или биричка, защото са прекрасно мезе. Трябва да отбележим и че по ваш вкус

image