Домашен тиквеник
Необходими продукти: 150 мл. прясно мляко със стайна температура, 100 мл. вода със стайна температура, 1 яйце, 25 мл. олио, 1/2 чаена лъжичка сол, около 500 гр. брашно, 100 гр. натурално нишесте (ползвах царевично), 1 опаковка от 150 гр. бисквити Роден Край с масло, 1 пакетче от 10 гр. канела, 1 ванилова захар, около 1 кг. тиква, 100-150 гр. орехови ядки, 200 гр. кристална захар, пудра захар, 125 гр. краве масло (може да го замените с 125 мл. олио).
Начин на приготвяне: Смесете прясното мляко, водата яйцето, солта, 25 мл. олио и брашното. Бъркайте и размесете до получаване на гладко тесто.Разделете го на 8 равни топки. Оставете да почиват 20-30 минути.
Настържете обелената тиква на едро ренде. Бисквитите натрошете на ситно. Сложете кравето масло да се стопи и го отместете да се охлажда. Смесете бисквитите с канелата, ванилията, захарта и орехите, които нарежете с нож или начукайте на едро (трябва да се усещат ядките в тиквеника).
С помощта на малко нишесте разточвате всяка топка тесто, възможно най-тънко. Намазвате с масло или олио.Поръсвате равномерно корите със сухата смес (бисквити, захар, канела, ванилия). Отгоре върху сухата смес поръсвате равномерно слой настъргана тиква и завивате на руло.
Поставяте в тава и печете до готовност.

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Чacтeн фoнд c 6 млн. eвpo pиcĸoв ĸaпитaл тъpcи млaди пpeдпpиeмaчи | #Eleven #Инвестиции #Предприемачи

Чacтeн фoнд c 6 млн. eвpo pиcĸoв ĸaпитaл тъpcи млaди пpeдпpиeмaчи

Чacтeн фoнд c 6 млн. eвpo pиcĸoв ĸaпитaл тъpcи млaди пpeдпpиeмaчи

Πъpвoнaчaлнaтa инвecтиция щe бъдe в paзмep нa 100 000 eвpo
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Cтyдeнтcĸи ĸoнĸypc дaвa 25 cтипeндии пo 6000 лeвa и cтaж в пpecтижнa ĸoмпaния | #Студентски конкурс #Едногодишни стипендии

Cтyдeнтcĸи ĸoнĸypc дaвa 25 cтипeндии пo 6000 лeвa и cтaж в пpecтижнa ĸoмпaния

Cтyдeнтcĸи ĸoнĸypc дaвa 25 cтипeндии пo 6000 лeвa и cтaж в пpecтижнa ĸoмпaния

"Tвoитe 25 пpичини дa избepeш Бългapия"

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Традиционен кукерски събор "Песпонеделник" в Широка лъка | #Песпонеделник #Кукерски празник #Широка лъка

Традиционен кукерски събор "Песпонеделник" в Широка лъка

Традиционен кукерски събор "Песпонеделник" в Широка лъка

Тази година той ще се проведе на 4 март

image

Представям ви моята годишна програма, която е изградена на основата на българските пословици и поговорки... а те са народни мъдрости, житейски опит и поуки, натрупвани във вековете, запазили българската идентичност и дух!
20.01. - "Бистра водица - мирна главица" - след празниците!
17.02. - "Бързата работа - срам за майстора" - мартенички!
04.03. - 140 г от Освобождението на България - ИЗЛОЖБАТА!
17. 03. - "Всеки ден, не е Великден" - Великденски яйца!
21.04. - "Ако ще е гарга, да е рошава" - "Работилничката на
Дани на 2 годинки"!
май - /работилничка няма да има, поради направената
извънредна на 04.03.18/.
09.06. - "Сама птичка, пролет не прави" - единство!
14.07. - "Морето не е до колене" - здравей лято!
22.09. - "Ден - година храни" - есен!
13.10. - Обучението: "Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те
слуша?".
10.11. - "Не питай старило, питай патило" - зимата!
01.12. - Традицията - "Като на Бъдни вечер"!

image

image

Прощавайте
за неудобството да сме си близки,
да дишаме един и същи въздух,
да се преструваме
на истински...
Аз някак съм приела факта,
че драмата
се случва и в антракта.
И може даже да се мислим...
Аз всъщност никак не го искам.
И няма да ви лъжа, че това е
началото на нещо -
не е. Краят е.
Това е истината. И го знаем.
Двамата.
И...
извинете, че така съм се разбързала,
но спешно се налага
да възкръсна.

Петя Шалева
08.02.2017г.

image