image

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

XХVII МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ “СУРВА” ПЕРНИК 2018 | #Международен фестивал #Кукери #Перник

XХVII МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ “СУРВА” ПЕРНИК 2018

XХVII МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ “СУРВА” ПЕРНИК 2018

Около 100 групи очакват на фестивала "Сурва" в Перник

image
Ronny Промени своята снимка на корицата
7 yrs

image
Ronny Промени своята профилна снимка
7 yrs

image

Гювечета
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г пилешко филе
1/2 глава лук
2 бр. сварени картофи
3 бр. гъби
100 г шпеков салам
100 г кашкавал
100 г сирене
100 мл пилешки бульон
4 бр. яйца
4 с.л. доматено пюре
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете месото на не много дребни кубчета. Нарежете лука на дребно, гъбите също. Настържете кашкавала на ситно ренде. Нарежете картофите на дребни кубчета. Разделете бульона по равно в гювечетата. Най-отдолу поставете месото. Върху него разпределете по равно картофите. После лука и гъбите. След това поръсете с вълшебния вкус. Нарежете шпековия салам на дребни кубчета и го добавете. След него кашкавала и сиренето. Най-отгоре доматеното пюре и разбъркайте. Захлупете с капаците и сложете да се пече в предварително загрята фурна. След 20-тина минути чукнете по едно яйце отгоре и отново запечете до готовност на яйцето.

* Рецептата е за 4 бр. гювечета.

image

image