София

imageimage

Парено тесто за моделиране

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
150 мл вода
70 г масло
150 г брашно
около 500 г пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Водата се слага в съд на котлона. Добавя се маслото и когато сместа заври се изсипва брашното наведнъж. Бърка се, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот за да изстине по-бързо. Когато е студено се добавя пудрата захар и се омесва. Използва се за декорация на торти, сладкиши и т.н., като може да се оцветява с боя за храна.

image

Пилешки бутчета Мечта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. пилешки бутчета
10-15 бр. гъби
100 г топено сирене
100 г настърган кашкавал
150 г заквасена сметана
подправки по избор
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутчетата се слагат да се сварят до полуготовност. Поставят се в тавичка за печене, нарязват се измитите гъби, топеното сирене и кашкавала, излива се сметаната, подправя се с подправки и се запича, поръсва се с магданоз.

image

image

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

70 години НАТФИЗ | #НАТФИЗ #Театър #Филмово изкуство

70 години НАТФИЗ

70 години НАТФИЗ

НАТФИЗ със 70 годишен принос в развитието на българската култура и образование
Radi Angelov Промени своята снимка на корицата
7 yrs

image
verdeman verdeman Промени своята профилна снимка
7 yrs

image

image

image