image

image

image
Иван Иванов Промени своята профилна снимка
7 yrs

image

Единство...малката България в Мюнхен...Благодаря на всички гости за достойното отбелязване на 140 години от Освобождението на България! Благодаря за вниманието на г-н Милушев - консул на РБългария, отец Н. Калинов, директорът на гръцката къща Костас, дружество "Единство", А. Тонева и Е. Домбакян за прекрасните картини, на малките творци от БУ "Дора Габе, на църковения хор и прекрасното настроение от народен хор "Лазарка" и "Българка"!

imageimage
+18

image

image

image
Vencislav Slavchev Промени своята профилна снимка
7 yrs

image

ПАТЛАДЖАН-КЕБАП НА ФУРНА
Необходими продукти:
1/2 кг. телешка кайма
1 кг.патладжани
1 гл. лук
5-6 домата
5-6 люти чушки рибки
1 гл.чесън
магданоз
2-3 листенца босилек
червен и черен пипер
сол
Размесвам си каймата с нарязаният на ситно лук, 1 скилидка счукан чесън и подправките- сол, черен и червен пипер. Оформям си малки топчести кюфтета.
Нарязвам патладжана на големи шайби и го оставям посолен за няколко минути . После измивам със студена вода.
Нареждам кебапа в тавата, като редувам парче патладжан и кюфте. В средата на тавата оставям празно, и слагам там доматите, нарязани наполовина /ако са малки-цели/, целите чушки-рибки, и скилидки чесън /сложете повече- стават страхотни/. И понеже много обичаме запечени домати, реших да прибавя още малко за финал.... Отгоре наръсвам със ситно нарязаният магданоз и накъсаните листа босилек. И запичам до готовност във фурната .

7 yrs

ПАТЛАДЖАН-КЕБАП НА ФУРНА
Необходими продукти:
1/2 кг. телешка кайма
1 кг.патладжани
1 гл. лук
5-6 домата
5-6 люти чушки рибки
1 гл.чесън
магданоз
2-3 листенца босилек
червен и черен пипер
сол
Размесвам си каймата с нарязаният на ситно лук, 1 скилидка счукан чесън и подправките- сол, черен и червен пипер. Оформям си малки топчести кюфтета.
Нарязвам патладжана на големи шайби и го оставям посолен за няколко минути . После измивам със студена вода.
Нареждам кебапа в тавата, като редувам парче патладжан и кюфте. В средата на тавата оставям празно, и слагам там доматите, нарязани наполовина /ако са малки-цели/, целите чушки-рибки, и скилидки чесън /сложете повече- стават страхотни/. И понеже много обичаме запечени домати, реших да прибавя още малко за финал.... Отгоре наръсвам със ситно нарязаният магданоз и накъсаните листа босилек. И запичам до готовност във фурната .

image