Не всяка работеща жена има време да приготвя вечерно време вкусна и прясна вечеря за себе си и семейството си. Всъщност истината е, че много малко от дамите, които са сложили акцент върху кариерата си се интересуват от готвене и отделят време за това. Нерядко се налага и изненадващо да посрещнете гости и тогава въпросът какво да им предложите за хапване ви вкарва в паника.

Тя обаче е излишна, защото кулинарното изкуство разполага с рецепти, които могат да се приготвят буквално със затворени очи. Ако към тях прибавите малко изтънченост, финес и клонки от любимите си подправки, това ви гарантира едно перфектно ястие за вечеря, което би задоволило и най-капризните вкусове.

Картофи с бекон и сирене
Сварете 6 средно големи картофа, срязани на половина, за 15-20 мин, докато омекнат. Отцедете ги добре, подредете ги със срезовете нагоре върху плитка тава и поставете върху тях 250 г меко сирене (камамбер, бри или др. по избор). Изпечете ги в грила на средна степен за 3-5 минути до златист загар. Поднесете с резен шунка и кръгчета кисела краставичка отгоре.

image

Благодаря

Имената ви

Здравей.бг

Демет Йоздемир е турска актриса известна у нас с ролите си в сериалите "Свободен дух", "Ягодова любов" и „ С Русия в сърцето“.


Турската актриса, танцьорка и модел Демет Йоздемир е родена на 26 февруари 1992 г. в Измит, крайбрежен град на Мраморно море. Когато е на 8 години, родителите й се развеждат, и Демет се премества заедно с майка си в Истанбул. Завършва гимназия, която посещава вечер, като в същото време се занимава и с танци. След като завършва средното си образование, тя учи две години в театралното студио на Шахика Теканд.

Първите й роли са в реклами. Участва в реклама за Pegasus Airlines, става рекламно лице на марката Fresh Company, която е пусната от верига магазини Boyner. А през 2017 г. Демет e рекламно лице на козметичната марка Garnier.
През 2009 г. Демет Йоздемир участва в клипа на Мустафа Сандал „Ateş Et Ve Unut” като танцьорка.
Известно време танцува в "Efes Kizlari" - група за подкрепа на Anadolu Ephes, един от най-силните баскетболни клубове в Турция.
През 2013 г. Демет Йоздемир прави своя телевизионен дебют в поредицата "Ще ти разкрия тайна". Това е римейк на испанския сериал "Protected", сюжет, който е нетрадиционен за турските сериали, с елементи на мистика и фантастика. Геройнята на Демет - Айлин е надарена с невероятен дар – притежава силен електрически потенциал, посредством ръцете си може да го управлява. Този сериал има нисък телевизионен рейт
През 2014 г. Демет играе Алия в сериала "С Русия в сърцето“, която се оказва доста успешна за кариерата и на актриса.
През 2015 г. излиза първият филм с участието на Демет Йоздемир „Пази думата“, в същата година актрисата получава и главната роля в сериала „Ягодова любов“. В него тя влиза в ролята на Аслъ - момиче от бедно семейство, което се влюбва в богатия и разглезен Бурак, чиято роля играе Юсуф
През 2016-2017 г. Демет Йоздемир играе главната роля в сериала "Номер 309" в влиза в образа на Лале, а Фуркан Палалъ е неин партньор. Успешният сериал радва зрителите 2 поредни се
През 2017 г. през август, Демет участва във филма „С кого танцуваш?“.
През юни 2018 г. Демет започва снимки в сериала "Свободен дух", който бързо набира голяма популярност. Нейният партньор в тази поредица е красивият и популярен турски актьор Джан
Любопитно за Демет Йоздемир
27-годишната актриса Демет Йоздемир е дъщеря на емигранти от България.
Висока е 1.701.

image

Мъжка гозба в тиган

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
свински изрезки - 500 г
лук - 2 средни глави
чушки - 2 бр.
олио - 3 с.л.
сол
черен пипер
пушен червен пипер
чубрица
топено сирене - 40 г
бяло вино - 100 мл
вода - 100 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изрезките се срязват на средно големи парчета, малките се оставят цели.

Почистен лук се нарязва на полумесеци, червени чушки, нарязани на ленти.

В тиган се загрява олио, месото се поръсва със сол и черен пипер и запържваме от двете страни до златисто.

Добавя се нарязаните лук и червени чушки, разбъркват се и оставяме за 2-3 минути да омекнат. Прибавя се червен пушен пипер, сипваме бяло вино и малко вода.

Разбъркваме и поръсваме с подправки на вкус. Готви се на тих огън до готовност на месото и зеленчуците.

Малко преди края сипваме нарязаното топено сирене и всичко се смесва добре, докато сиренето се разтопи и остане почти на мазнина.

Бързо и вкусно в любимото тиганче!

image

image

image