Голямото ски спускане със знамена и носии


В очакване на изключителното събитие на 3 март, когато се навършват 140 години от Освобождението на България

Време е юнаци и юначни моми да приготвят носиите си, защото Трети март наближава, а с него и най-колоритното и уникално зимно събитие - Голямото ски спускане със знамена и народни носии!
През 2018 г. се навършват 140 години от Освобождението на България. Поводът е голям и си заслужава да бъде отбелязана годишнината по впечатляващ начин.
Който е присъствал миналата година, знае колко силно, зареждащо и сплотяващо е чувството стотици родолюбци да се спуснат заедно по родопските склонове, облечени в традиционни носии и под съпровода на гайди. Усмивките и позитивната енергия не могат да бъдат забравени!
Надяваме се тази година още повече скиори и сноубордисти да греят по белите писти, облечени в пъстри народни премени! Това е един чудесен начин да се отдаде почит към родната традиция и да се отбележи Националния ни празник с усмивки, обич и радост в сърцата!
Епичното спускане ще бъде увековечено от професионалните дрон пилоти от Copter House, а копие от филма, заедно с послание към бъдещите поколения (в което всеки ще може да се включи), ще бъде заровено в капсула на времето на връх Шипка на 6 септември 2018, когато пък се навършват 110 години от обявяването на Независимостта на България.

Comments