Родопите-здраве, спокойствие, красота


Родопите са единствената планина в България и един от малкото райони в света с толкова високо ниво на отрицателна йонизация

.

Според учените отрицателните йони подпомагат алфа вълните на мозъка и увеличават тяхната амплитудата.

Те имат и терапевтично действие върху хреми, синузити, бронхиална астма, алергии, мигрени, родилни и постоперативни болки.

Проведен е ксперимент, върху две групи следоперативни пациенти. В групата, която за 3 дни е била в условия на висока концентрация на отрицателни йони, се наблюдава 80% по-бързо оздравяване на пациентите.

Друга причина за терапевтичното действие на отрицателните йони е, че убиват бактериите и вирусите.

Всички изследователи са единодушни, че отрицателните йони увеличават капацитета на абсорбация и усвояване на кислорода, като ускоряват процеса на доставянето му до клетките и техните ядра.

Според експертите във въздуха, който дишаме, положителните йони въздействат отрицателно на самочувствието и възприятието, докато техните антиподи, отрицателните йони, ги стимулират.

Наскоро се разбра, че е открита немска карта от Втората световна война, на която фигурират районите с отрицателна йонизация на въздуха и Родопите са един от тях, специално ограден с червени линии.

Изследователите на феномена “родопски въздух”, който освен всичко друго е и с високи параметри в UV спектъра, сочат, че е и с ниско микробно число и висока фитонцидна наситеност.

Comments