Доналд Тръмп ще се бори отново за Белия дом

Коментари · 58 Виждания

Доналд Тръмп обяви решението си да се кандидатира отново за президент на САЩ, а документите за кандидатурата му за следващите избори вече са подадени.

Това съобщи "Ройтерс".

Днес помощниците на Тръмп подадоха документи за участие в президентските избори през 2024 г.

Така Брадли Крейт, бивш член на политическите организации на Тръмп, внесе документи във Федералната избирателна комисия на САЩ за създаване на комитет, наречен "Доналд Джей Тръмп за президент 2024".

Очакваното изявление на Тръмп късно вечерта във вторник последва разочароващия за него резултат на междинните избори за Конгрес, за който мнозина в Републиканската партия обвиняват самия него.

Политическите наблюдатели предполагат, че подобно ранно начало може да има за цел да "спре потенциалните претенденти за номинацията на партията през 2024 г., включително изгряващата звезда губернатора на Флорида Рон ДеСантис, 44 г., и бившия вицепрезидент на Тръмп Майк Пенс, 63 г.", се казва в публикацията.

Припомняме, че преди това беше съобщено, че съветниците на Доналд Тръмп са го съветвали той не бърза с намеренията си да обяви, че ще се бори за президентския пост в САЩ на следващите избори през 2026 година.

Източник: news.bg

Коментари