Знаете ли, че ?

Рибното масло се извлича от плътта на мазните риби и съдържа три полиненаситени мастни киселини - Алфалиноленова киселина, Ейкозапентаенова киселина и Докозахексаенова киселина. Макар и Omega 3 fatty acids да се извличат от рибите, те не ги синтезират, а си ги набавят от Алгае и планктон.

? Американската сърдечна асоциация препоръчва да се приема поне 250 мг. от двете мастни киселини на ден, но да не се превишават 3 грама. Omega 3 fatty acids се използва за по-добра работа на сърдечно-съдовата система, както и за подобряване на симптомите при псуриазис, подобряване симптомите на депресия, увеличава кръвооросяването, намалява кръвното. ?

Ето няколко любопитни факти за капсулите Omega 3 by Oriflame ℹ️
1️⃣Omega 3 се добиват от малки рибки сардини на възраст около 6 м., които са достигнали тази степен на зрялост, през която Омега-3-то, извлечено от тях да е най-пълноценно за човешкия организъм, но в същото време не са достигнали до момента на половата си зрялост, което се случва около 3-тата година.
2️⃣Неслучайно шведската компания не извлича от сьомга или други видове големи риби Омега 3, въпреки че те са много богати на тези мастни киселини. Истината е, че са и много токсични, което противоречи на стремежа към здраве като основен приоритет на Wellness от Орифлейм.
3️⃣В капсулите Omega 3 by Oriflame е извлечено чистото Омега 3 чрез 5-степенна молекулярна дестилация, т.е. излишните неща, които може да доведат до напълняване са премахнати.
4️⃣Желатинът, от който е направена капсулата, не е нито свински, нито говежди, а е от риба. По този начин цялата капсула – отвътре и отвън, е нещо много полезно за нас и нашия организъм и участва в изграждането на всяка една клетка и нейното възпроизвеждане.

Източници:
The American Journal of Clinical Nutrition. 2011; 94:2

image