Необходими продукти: За тестото по сицилиански: • 600 гр. брашно за хляб • 17 гр. сол • 7 гр. суха мая с бързо действие • 85 мл. Зехтин • 390 мл. топла вода, топла, но достатъчно хладна, за да можете да потопите ръката си в нея За доматения сос: • 1 кг. доматено пюре • 1 с.л. зехтин • 8 скилидки чесън, натрошени • 1 ч.л. накълцано чили За горната част: • 250 гр. моцарела, настъргана • 12 парчета салам Милано • 2 червени люти чушки, нарязани на ситно • Пекорино • Листа босилек Начин на приготвяне: Направете тестото, като комбинирате брашното, солта, маята, 25 мл. зехтин и водата в кухненски робот и бъркайте, докато се оформи топка тесто. Продължете да пускате робота още 30 секунди (като еквивалент на месене). Разделете останалите 60 мл. зехтин между две тавички и го разпределете равномерно. Разделете тестото на две и поставете в тавичките, като намажете със зехтин. Внимателно разстелете до приблизителна правоъгълна форма и покрийте леко с фолио. Оставете да втаса при стайна температура за 3 часа. Направете доматения сос, като загреете олиото и леко „омекотите“ чесъна за около минута. Добавете накълцаното чили, разбъркайте 30 секунди и след това добавете доматеното пюре. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да къкри 20 минути на слаб огън с капак. Загрейте фурната до 280 градуса. Внимателно разтегнете тестото, за да напълните тавичките. Разделете моцарелата между двете пици, след това направете същото с доматения сос, като го разстелете. Няма да ви е нужен целият сос (всякакви остатъци може да използвате за паста). Сложете лютите чушки и салама и печете в продължение на 12–15 минути, докато се получат мехурчета отгоре, а долната част стане хрупкава. Гарнирайте с прясно настъргано пекорино и босилек и сервирайте. Лесно и вкусно!