Торта Гараш
Любима на мнозина, шоколадовата торта "Гараш" си остава мистерия за повечето от нас. Тя не се прави чак толкова трудно, но важно е да откриеш правилната рецепта. За всички, които са опитвали добре направена торта "Гараш", открихме за вас рецепта от 70-те години, която може да опитате: Необходими продукти:
7 бр. яйца
300 г захар
250 г масло
2 с.л. какао
3 ч.ч. смлени орехи
за гарниране - 50 гр. черен шоколад
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта, прибавят един по един жълтъците, като се бърка непрекъснато. Прибавя се какаото. Отделя се 1/3 от сместа за крем. Към останалата смес се прибавят смлените орехи и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно формао за торта и се пече се в умерена фурна около 30 минути. Изважда се в тортена чиния, намазва се отгоре и отстрани с крема. Украсява се с черен шоколад и орехи. Приятен апетит!

image