Милинки със сирене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг брашно
600 мл хладка вода
42 г мая
1 с.л. сол
250-300 г сирене
2-3 с.л. кисело мляко
2-3 бр. яйца
3 с.л. брашно
125 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя да втаса около половин час. Сиренето се натрошава, добавят се яйцата, киселото мляко и брашното, разбърква се добре. Втасалото тесто се разточва на 2-3 кори с дебелина около 1 см. Намазват се обилно с разтопено масло и отгоре се разстила плънката. Навиват се на руло и се нарязват на парчета с ширина около 3-4 см. Подреждат се в обилно намазана с масло тава (с диаметър 30-32 см) изправени и на малко разстояние между тях. Оставят се да втасат и след това се намазват обилно с масло и разбито яйце. Пекат се в предварително загрята умерена фурна.

image