Карначета с лук и картофи

Необходими продукти за 4 порции:
800 гр. карначета
600 гр. картофи
2 с. л. масло или олио
2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
2 с. л. ситно нарязан магданоз
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Карначетата се нарязват на парчета с дължина 20 см, навиват се като буквата S и се набождат на шишчета.
2. Картофите се нарязват на кръгчета и се сваряват в подсолена вода за 10 мин. 3. Маслото се сгорещява, слага се лукът, разбърква се на силен огън за минута. Котлонът се намалява на умерена температура и лукът се разбърква 5-6 мин., докато омекне и се карамелизира.
4. Картофите се прибавят към лука, посоляват се, разбъркват се 1-2 мин. и всичко се сипва в съд за печене. Отгоре се слагат карначетата.
5. Ястието се запича във фурна, загрята до 200° С, докато се зачервят карначетата и накрая се поръсва с магданоза.

image

Баница с яйца и сирене
Продукти:
1 пакет точени кори (400г)
300г сирене
5 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. газирана вода
3-4с.л. олио
20-30г краве масло
Корите се преброяват и разделят на две по равен брой (обикновено са 16).
Взимат се 2 кори, наръсват се с натрошено сирене. Отгоре се поставят още две кори и отново се наръсва сирене. Така се нареждат 8 кори. Навиват се на рехаво руло и се нарязват през 3-4 см. Получените "розички" се нареждат изправени в намазнена тава. Процедурата се повтаря и с втората половина кори. Отгоре "розичките" се напръскват с малко олио. Яйцата се разбиват с тел, добавят се киселото мляко, газираната вода и няколко щипки сол. С помощта на лъжица се поливат всички розички, да се напоят добре. Отгоре се разпределя нарязаното на парченца краве масло.
Баницата се пече в загрята до 180 С фурна до златисто.

image
ZhivkoZh Промени своята снимка на корицата
7 yrs

image
ZhivkoZh Промени своята профилна снимка
7 yrs

image

image

image

image

image

image

image