Открии публикуваExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
Свинско по ловджийски
Продукти
- 50 мл вино червено
- 1/2 ч.л.чубрица
- 1 ч.л.червен пипер
- 1 бр.кренвирши
- 150 гр.гъби
- 1/2 буркан домати консерва
- 600 гр.свинско месо
- 2 гл.лук кромид стар
- 1 бр.моркови
- 1 с.л.брашно тип 500
Начин на приготовление
Нарязаното месо се запържва, добавят се лукът и морковите, нарязани на кубчета.След 5 минути и гъбите, нарязани на филийки, млените домати, брашното, подправките и виното.Долейте малко вода - около 1 ч.ч.Нарежете кренвирша на полумесеци и добавете и него към ястието.
Разбъркайте добре и сипете цялата смес в голям гювеч или в няколко гювечета. Печете на 200 градуса до готовност около 40 минути.
Питка Корона
Необходими продукти:
* 350 мл.прясно мляко
* 3 яйца, единия жълтък за намазване
* 4 с.л.кисело мляко
* 4 с.л.олио
* 1 с.л.захар
* 1 с.л.сол
* 11 гр. суха мая, или 30 гр. от кубче
* килограм брашно
Начин на приготвяне:
Меси се тестото и се оставя да се отпусне 15 минути. Разделя се на 2 части. Едната се разточва в правоъгълна форма, а от другата се оформя фитил. Поставя се фитила в средата на правоъгълника по дължина. Краищата на правоъгълника се режат на лентички около сантиметър. Сплитат се лентичките около фитила.Намазва се с краве масло тава с диаметър 28 см. поставя се оформената пита и се оставя да втаса до удвояване на обема. Втасалата пита се намазва с жълтъка, смесен с 2 с.л. прясно мляко или вода. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност-около 50 минути.
Магданозени кюфтенца
Продукти
3 връзки магданоз
4 яйца
5-6 супени лъжици грис
3 супени лъжици галета
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
Начин на приготовление
Нарязваме дръжките на магданоза на ситно и заедно с галетата ги смиламе в кухненски робот. Изсипваме в купа, прибавяме останалия магданоз нарязан на ситно, разбитите яйца, гриста, солта и черния пипер. Разбъркваме добре сместа и оставяме един час на стайна температура. Разбъркваме отново и пържим в силно сгорещено олио. Кюфтенцата могат да се оформят с мокри ръце или да гребем от сместа със супена лъжица.
Салата от патладжан и заквасена сметана
Необходими продукти:
* 2 патладжана
* 2 супени лъжици брашно
* олио
* сол
* 3 големи скилидки чесън
* 1 връзка магданоз
* 180 грама заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 1/2 сантиметра. Осолете го и оставете за 15-тина минути да пусне сока си. След това измийте и подсушете зеленчука с кухненска хартия.
Оваляйте в брашно и запържете в сгорещено олио. Готовия патладжан оставете на салфетка и изчакайте да се охлади. Измийте и нарежете магданоза и чесъна.
В чиния за сервиране наредете кръгчета патладжан, намажете с дебел слой сметана, поръсете с магданоз и чесън. Редувайте, докато продуктите свършат. Оставете салата за 30 минути в хладилника и сервирайте.
Свинско роле в було
Необходими продукти:
* 1 парче синко месо около 1 килограм
* 5 супени лъжици олио
* 1 супена лъжица горчица
* сол
* черен пипер
За плънката:
* 100 грама кашкавал
* 50 грама шунка
* 50 грама печене бекон
Още:
* 2 парчета свинско було
За гарнитура:
* 2-3 картофа
* 1 червена чушка
* карфиол
Начин на приготвяне:
Разрежете свинското месо на 2 равни части. Ако месото има мазнина, я изрежете с нож. След това разрежете на две по дължина (не до края) и начукайте месото. Разбийте олиото с горчицата и намажете свинското. Овкусете със солта и черен пипер.
Нарежете кашкавала на парчета и го поставете върху месото. Върху него сложете шунката и бекона. Навийте на руло. След това увийте в булото.
Измийте и почистете зеленчуците и ги сложете във форма за печене. Отгоре поставете месото. Добавете половин чаена чаша вода и поставете в предварително загярата до 200 градуса фурна. Печете за 20 минути, след което намалете на 160-170 градуса и печете за час и половина.
Кюфтета от леща
Продукти:
- 200 г леща
- 3 скилидки чесън
- 1 клонче мащерка
- 1 връзка магданоз
- 1 дафинов лист
- 1/2 ч. л. кимион
- 2 филии пълнозърнест хляб
- индийско орехче
- 2 глави лук
- 2 с. л.брашно
- 3 с. л. олио
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Лещата се вари под капак с мащерката и дафиновия лист за 30-35 минути, докато омекне. В последните 5 минути се отхлупва, и се оставя да заври силно, като се бърка непрекъснато, докато течността се изпари и лещата почне да се разварява. Мащерката и дафиновият лист се изваждат.
Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в 1 с. л. олио до златисто и се посоляват. Прибавя се наситненият магданоз и предварително накиснатият във вода и добре отцеден хляб, лещата и подправките. Всичко се намачква и се размесва много добре.
Слагат се яйцето и брашното, сместа отново се разбърква и от нея се оформят 8 плоски кюфтета. Овалват се в брашно и счукана галета и се изпържват.
Сервират се със зелена салата.
Emil Todorov
Изтрий коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Aman Singh
Изтрий коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?