Открии публикуваExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
"Eвpoпapлaмeнтът peшaвa зa oтмянa нa двoйнoтo чacoвo вpeмe" пишe в. "24 чaca | #Лятно часово време
Бyм нa инвecтициитe в индycтpиaлни зoни пpeз 2018 гoдинa | #Инвестиции в БГ
Пълнени пилешки пържоли със зеленчуци
Трябват ни четири големи пилешки пържоли, два моркова, един стрък праз, две лъжици масло, една лъжичка майорана, половин кисела зелка, една чаша зелева чорба, една лъжица свинска мас, сол на вкус.
Първо е необходимо да си начукаме пилешките пържоли, които са от бяло месо, но може и от бут. Поръсваме ги със стритата майорана и сол на вкус, и ги оставяме за малко настрани.
Измиваме си и си почистваме след това зеленчуците. Морковите си ги стържем, а праза си го режем на ситно. Взимаме един тиган и в него слагаме краве масълце, а като то се разтопи, си добавяме към него и зеленчуците.
Запържваме ги за около десетина минутки като не спираме да ги разбъркваме, за да не загорят.
С тези запържени зеленчуци после започваме да си пълним пържолите, които след това захващаме с клечки за зъби.
Почистваме си киселото зеле от кочана му и го нарязваме много на ситно. Половината от зелето си го разпределяме на дъното на един гювеч, а върху него слагаме напълнените вече пилешки пържоли.
Върху тях пък си нареждаме втората част от киселото зеле и поливаме отгоре със зелевата чорба, както и с разтопената вече свинска мас. Похлупваме си гювеча и го оставяме да се пече на умерена температура във фурната за около час. След това си отхлупваме
Разядка с орехи
* орехи - 2 ч.ч. (счукани)
* чесън - 2 глави ( счукан)
* олио - 2 с.л.
* хляб - 1 филия, предварително накиснат във вода (за предпочитане стар)
* Оцет и сол на вкус
Всички съставки се смесват до получаване на хомогенна смес.
Разядката е подходяща за сервиране към печени или пържени патладжани, тиквички, риба.