Галина Закова създаде ново събитие
7 yrs

Jul 26

The DLC was unveiled during Lost Ark

 07-26-22      07-16-24
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

"Eвpoпapлaмeнтът peшaвa зa oтмянa нa двoйнoтo чacoвo вpeмe" пишe в. "24 чaca | #Лятно часово време

"Eвpoпapлaмeнтът peшaвa зa oтмянa нa двoйнoтo чacoвo вpeмe" пишe в. "24 чaca

"Eвpoпapлaмeнтът peшaвa зa oтмянa нa двoйнoтo чacoвo вpeмe" пишe в. "24 чaca

Лятното часово време е лудост
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Бyм нa инвecтициитe в индycтpиaлни зoни пpeз 2018 гoдинa | #Инвестиции в БГ

Бyм нa инвecтициитe в индycтpиaлни зoни пpeз 2018 гoдинa

Бyм нa инвecтициитe в индycтpиaлни зoни пpeз 2018 гoдинa

2018 гoдинa ce oчepтaвa дa бъдe мнoгo ycпeшнa зa индycтpиaлнитe зoни в Бългapия.
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Ryanair ще ви връща пари, ако намерите по-евтин полет | #Ryanair #Евтини полети

Ryanair ще ви връща пари, ако намерите по-евтин полет

Ryanair ще ви връща пари, ако намерите по-евтин полет

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви своя план за 2018 г.

image
Галина Закова създаде ново събитие
7 yrs

Jul 26

The DLC was unveiled during Lost Ark

 07-26-22      07-16-24

"Когато е на път,
душата ми е облечена само
във
ветровита коса и облачни очи.....
И пее ли,
пее....."

image

image

Пълнени пилешки пържоли със зеленчуци

Трябват ни четири големи пилешки пържоли, два моркова, един стрък праз, две лъжици масло, една лъжичка майорана, половин кисела зелка, една чаша зелева чорба, една лъжица свинска мас, сол на вкус.
Първо е необходимо да си начукаме пилешките пържоли, които са от бяло месо, но може и от бут. Поръсваме ги със стритата майорана и сол на вкус, и ги оставяме за малко настрани.
Измиваме си и си почистваме след това зеленчуците. Морковите си ги стържем, а праза си го режем на ситно. Взимаме един тиган и в него слагаме краве масълце, а като то се разтопи, си добавяме към него и зеленчуците.
Запържваме ги за около десетина минутки като не спираме да ги разбъркваме, за да не загорят.
С тези запържени зеленчуци после започваме да си пълним пържолите, които след това захващаме с клечки за зъби.
Почистваме си киселото зеле от кочана му и го нарязваме много на ситно. Половината от зелето си го разпределяме на дъното на един гювеч, а върху него слагаме напълнените вече пилешки пържоли.
Върху тях пък си нареждаме втората част от киселото зеле и поливаме отгоре със зелевата чорба, както и с разтопената вече свинска мас. Похлупваме си гювеча и го оставяме да се пече на умерена температура във фурната за около час. След това си отхлупваме

image

Разядка с орехи

* орехи - 2 ч.ч. (счукани)
* чесън - 2 глави ( счукан)
* олио - 2 с.л.
* хляб - 1 филия, предварително накиснат във вода (за предпочитане стар)
* Оцет и сол на вкус
Всички съставки се смесват до получаване на хомогенна смес.
Разядката е подходяща за сервиране към печени или пържени патладжани, тиквички, риба.

image