image

image

image

image

image

Вкусни кюфтета от тиквички на фурна

Необходими продукти:
* 2 големи тиквички
* 250 грама извара
* 1 яйце
* 80 грама настърган кашкавал
* магданоз
* галета
* сол
* черен пипер
* олио
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги настържете. Добавете изварата, яйцето, настъргания кашкавал, солта и нарязания магданоз. Разбъркайте добре и добавете малко галета.
Оформете малки кюфтенца от сместа и ги подредете във форма, покрита с намазнена хартия за печене. Поставете във фурната и печете на 180 градуса за около 30 минути.

image

https://www.facebook.com

:* :* :* <3 <3
www.facebook.com

:* :* :* <3 <3

:* :* :* ♥ ♥

Мекици на фурна


Необходими продукти:
За тестото:
* 800 гр. брашно
* 500 гр. кисело мляко
* 1 яйце
* 100 гр. масло
* 3-4 супени лъжици олио
* 1 кубче мая
* 1 чаена лъжичка сол
* 1 чаена лъжичка захар
За плънката:
* 750 гр. сирене или извара
* 1 яйце
* 1 белтък
* 1 жълтък за намазване
За поръсване:
* кимион
* сусам
Начин на приготвяне:
Разтворете кубчето мая в топла вода с малко захар и лъжичка брашно. Оставете за 10 минути на топло или докато удвои обема си. След това замесете меко тестото от останалите съставки. Готовото тесто оставете да втаса за около час или докато удвой обема си. През това време пригответе плънката като настържете сиренето. Добавете 1 яйце и 1 белтък и разбъркайте добре. От втасалото тесто оформете 12 топки. От плънката също оформете 12 топки. Разточете всяко топче тесто и в средата му поставете плънка. Внимателно завийте плънката с тестото така, че да се оформи топка. Така приготвената топка се обръща на обратно и се притиска с ръка. След това разточете топките така, че да получите кора с диаметър около 10 см. Всяка топка намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам или кимион. Изпечете в предварително загрята фурна за около 15 минути.

image

Хрупкави гризини с картофи и шунка

Необходими продукти:
За плънката:
* 400 грама картофи
* 150 грама прошуто, шунка или колбас по избор
* сол
* черен пипер
* 100 грама кашкавал
За тестото:
* около 500 грама брашно
* 1 чаена лъжичка захар
* 5 супени лъжици олио
* 1 кубче мая
* 1 чаена лъжичка сол
* 150 мл гореща вода
* 100 мл топло прясно мляко
* 1 яйце
* сусам (по желание)
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите и ги поставете във вряща, подсолена вода. Сварените картофи свалете от огъня и отцедете добре. Намачкайте с вилица. Нарежете шунката и кашкавала на дребно.
Пригответе тестото, като активирате маята с малко топла вода и захарта. В купа смесете брашното и солта. Добавете топлото прясно мляко, олиото и маята. Замесете меко тесто. Разделете на две равни части.Разточете кора с дебелина 0,5 мм. Върху нея поставете картофите, шунката и нарязания кашкавал. Поръсете със сол и черен пипер. Разточете останалото тесто и покрийте кората с плънката. С остър нож нарежете ленти с дебелина около 1 см Вземете две ленти и ги усучете една около друга.Покрийте форма за печене и поставете лентите в нея. Оставете за 30 минути на топло да почине тестото. Разбийте яйцето и намажете лентите с него. По желание поръсете със сусам. Печете на 200 градуса около 30 минути

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Интересни факти за Лондонското метро | #Метро #Лондон

Интересни факти за Лондонското метро

Интересни факти за Лондонското метро

Най-използвания транспорт в британската столица