Гювечета
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г пилешко филе
1/2 глава лук
2 бр. сварени картофи
3 бр. гъби
100 г шпеков салам
100 г кашкавал
100 г сирене
100 мл пилешки бульон
4 бр. яйца
4 с.л. доматено пюре
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете месото на не много дребни кубчета. Нарежете лука на дребно, гъбите също. Настържете кашкавала на ситно ренде. Нарежете картофите на дребни кубчета. Разделете бульона по равно в гювечетата. Най-отдолу поставете месото. Върху него разпределете по равно картофите. После лука и гъбите. След това поръсете с вълшебния вкус. Нарежете шпековия салам на дребни кубчета и го добавете. След него кашкавала и сиренето. Най-отгоре доматеното пюре и разбъркайте. Захлупете с капаците и сложете да се пече в предварително загрята фурна. След 20-тина минути чукнете по едно яйце отгоре и отново запечете до готовност на яйцето.

* Рецептата е за 4 бр. гювечета.

image

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Изложба показва древните ни традиции в Рим | #Фотоизложба #Рим #Древни традиции и обичаи от България

Изложба показва древните ни традиции в Рим

Изложба показва древните ни традиции в Рим

Фотоизложба представя България в Рим

Той
събра много старателно
всички парченца
от счупеното ми вчера.
Грижливо ги сложи
в голяма бяла кутия.
Написа отгоре "За някога".
Внимателно обра
дори прашинките
от ъглите
на неподредените мигове.
Отвори прозореца.
Пусна вътре светлото.
Проветри.
На прага се обърна.
Усмихна се.
И тръгна нанякъде,
понесъл и мен.
В себе си.
Без да бърза.

Петя Шалева

image

Български магазин до Виктуалуенмаркт в Мюнхен.

image

image

В поредицата "Ние българите" са представени няколко чужденци, които споделят какво знаят за България.
Кадрите са заснети в Маастрихт, Холандия, а хората са избрани на произволен принцип.

https://youtu.be/BRuLM1rKCQA

image
Videlin Atanasov Промени своята снимка на корицата
7 yrs

image
Videlin Atanasov Промени своята профилна снимка
7 yrs

image