Жарено сирене на сач

Продукти:
200 г сирене
10 г брашно
1 домат
10 г краве масло.

Приготвяне:
Загрейте хубаво сача и сложете маслото. Топнете сиренето в брашното, така че да се покрият всичките страни на парчето. Запечете го на горещия сач, докато хване хубава коричка. Гарнирайте с кръгчета домат.

image

Усукан тутманик с масло и сирене
Необходими продукти:
* 200 мл.прясно мляко
* 2 яйца
* 2 с.л.кисело мляко
* 2 с.л.олио
* 1 с.л.захар
* 1 ч.л.сол
* 7 гр. суха мая
* брашно 500 гр.
* сирене
Начин на приготвяне:
Замесваме тестото и го оставяме 15 минути да се отпусне.Разделяме на 4 части. Всяка част разточваме и намазваме с разтопено масло. Поръсваме със сирене и поставяме една върху друга. Разрязваме на ленти, усукваме и поставяме в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене. Втасва до удвояване на обема. Намазваме с разбито яйце. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

image

image

image

image

image

image

image

image

image