Открии публикуваExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
Гювечета
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г пилешко филе
1/2 глава лук
2 бр. сварени картофи
3 бр. гъби
100 г шпеков салам
100 г кашкавал
100 г сирене
100 мл пилешки бульон
4 бр. яйца
4 с.л. доматено пюре
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете месото на не много дребни кубчета. Нарежете лука на дребно, гъбите също. Настържете кашкавала на ситно ренде. Нарежете картофите на дребни кубчета. Разделете бульона по равно в гювечетата. Най-отдолу поставете месото. Върху него разпределете по равно картофите. После лука и гъбите. След това поръсете с вълшебния вкус. Нарежете шпековия салам на дребни кубчета и го добавете. След него кашкавала и сиренето. Най-отгоре доматеното пюре и разбъркайте. Захлупете с капаците и сложете да се пече в предварително загрята фурна. След 20-тина минути чукнете по едно яйце отгоре и отново запечете до готовност на яйцето.
* Рецептата е за 4 бр. гювечета.
Изложба показва древните ни традиции в Рим | #Фотоизложба #Рим #Древни традиции и обичаи от България
Той
събра много старателно
всички парченца
от счупеното ми вчера.
Грижливо ги сложи
в голяма бяла кутия.
Написа отгоре "За някога".
Внимателно обра
дори прашинките
от ъглите
на неподредените мигове.
Отвори прозореца.
Пусна вътре светлото.
Проветри.
На прага се обърна.
Усмихна се.
И тръгна нанякъде,
понесъл и мен.
В себе си.
Без да бърза.
Петя Шалева
В поредицата "Ние българите" са представени няколко чужденци, които споделят какво знаят за България.
Кадрите са заснети в Маастрихт, Холандия, а хората са избрани на произволен принцип.
https://youtu.be/BRuLM1rKCQA