Открии публикуваExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
Свинско по ловджийски
Продукти
- 50 мл вино червено
- 1/2 ч.л.чубрица
- 1 ч.л.червен пипер
- 1 бр.кренвирши
- 150 гр.гъби
- 1/2 буркан домати консерва
- 600 гр.свинско месо
- 2 гл.лук кромид стар
- 1 бр.моркови
- 1 с.л.брашно тип 500
Начин на приготовление
Нарязаното месо се запържва, добавят се лукът и морковите, нарязани на кубчета.След 5 минути и гъбите, нарязани на филийки, млените домати, брашното, подправките и виното.Долейте малко вода - около 1 ч.ч.Нарежете кренвирша на полумесеци и добавете и него към ястието.
Разбъркайте добре и сипете цялата смес в голям гювеч или в няколко гювечета. Печете на 200 градуса до готовност около 40 минути.
Питка Корона
Необходими продукти:
* 350 мл.прясно мляко
* 3 яйца, единия жълтък за намазване
* 4 с.л.кисело мляко
* 4 с.л.олио
* 1 с.л.захар
* 1 с.л.сол
* 11 гр. суха мая, или 30 гр. от кубче
* килограм брашно
Начин на приготвяне:
Меси се тестото и се оставя да се отпусне 15 минути. Разделя се на 2 части. Едната се разточва в правоъгълна форма, а от другата се оформя фитил. Поставя се фитила в средата на правоъгълника по дължина. Краищата на правоъгълника се режат на лентички около сантиметър. Сплитат се лентичките около фитила.Намазва се с краве масло тава с диаметър 28 см. поставя се оформената пита и се оставя да втаса до удвояване на обема. Втасалата пита се намазва с жълтъка, смесен с 2 с.л. прясно мляко или вода. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност-около 50 минути.