Открии публикуваExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
БАКЛАВА
ПРОДУКТИ:
за порции
1/2 кг готови кори
1 ч.ч. орехи
125 г масло
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
РЕЦЕПТА:
Яйцата (4 бр) се разбиват заедно със захарта (1 ч.ч.). Щом се получи гладък крем, към него се прибавят постепенно и на порции брашното (1 ч.ч.), бакпулверът (1 ч.л.) и смлените орехи (1 ч.ч.). Всичко се разбърква старателно.
В намазана с масло тава се редят половината готови кори. Поръсват се с разтопено масло и отгоре се поръсват обилно с плънката от орехови ядки, яйца, захар и брашно. След това се поставят и останалите готови кори и отгоре се поръсват с разтопено масло.
Баклавата се разрязва на квадрати с остър нож и се поставя във фурната на 180 градуса да се пече за около 40 минути.
След като баклавата се изпече и се охлади, се приготвя сиропът. В тенджера се поставят захарта (2 ч.ч.) и водата (2 ч.ч.) и се варят до сгъстяване на сиропа. С горещия сироп се залива охладената баклава и се оставя да престои на студено за една нощ.
Всички сватбени снимки изглеждат доста еднакво – влюбени младоженци, щастливи гости и сладки дечица около тях. Едни и същи кадри, едни и същи хора и една и съща програма. Почти всички сватбени фотографи следват все същия сценарий. Но понякога се срещат и по-различни снимки от този важен ден.
Първият – път – случайност. Вторият път – съвпадение. Третият път – тенденция
БАКЛАВА
ПРОДУКТИ:
за порции
1/2 кг готови кори
1 ч.ч. орехи
125 г масло
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
РЕЦЕПТА:
Яйцата (4 бр) се разбиват заедно със захарта (1 ч.ч.). Щом се получи гладък крем, към него се прибавят постепенно и на порции брашното (1 ч.ч.), бакпулверът (1 ч.л.) и смлените орехи (1 ч.ч.). Всичко се разбърква старателно.
В намазана с масло тава се редят половината готови кори. Поръсват се с разтопено масло и отгоре се поръсват обилно с плънката от орехови ядки, яйца, захар и брашно. След това се поставят и останалите готови кори и отгоре се поръсват с разтопено масло.
Баклавата се разрязва на квадрати с остър нож и се поставя във фурната на 180 градуса да се пече за около 40 минути.
След като баклавата се изпече и се охлади, се приготвя сиропът. В тенджера се поставят захарта (2 ч.ч.) и водата (2 ч.ч.) и се варят до сгъстяване на сиропа. С горещия сироп се залива охладената баклава и се оставя да престои на студено за една нощ.