image

5 yrs

БАКЛАВА

ПРОДУКТИ:
за порции
1/2 кг готови кори
1 ч.ч. орехи
125 г масло
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода


РЕЦЕПТА:
Яйцата (4 бр) се разбиват заедно със захарта (1 ч.ч.). Щом се получи гладък крем, към него се прибавят постепенно и на порции брашното (1 ч.ч.), бакпулверът (1 ч.л.) и смлените орехи (1 ч.ч.). Всичко се разбърква старателно.

В намазана с масло тава се редят половината готови кори. Поръсват се с разтопено масло и отгоре се поръсват обилно с плънката от орехови ядки, яйца, захар и брашно. След това се поставят и останалите готови кори и отгоре се поръсват с разтопено масло.

Баклавата се разрязва на квадрати с остър нож и се поставя във фурната на 180 градуса да се пече за около 40 минути.

След като баклавата се изпече и се охлади, се приготвя сиропът. В тенджера се поставят захарта (2 ч.ч.) и водата (2 ч.ч.) и се варят до сгъстяване на сиропа. С горещия сироп се залива охладената баклава и се оставя да престои на студено за една нощ.

image

https://ecoinofficial.org/referral/flyzmw0 бързо започвайте ни чакайте

World's fastest growing cryptocurrency
ecoinofficial.org

World's fastest growing cryptocurrency

Ecoin aims to be the first cryptocurrency to onboard billion users with the worlds simplest onboarding strategy, Are you ready ?

image

Всички сватбени снимки изглеждат доста еднакво – влюбени младоженци, щастливи гости и сладки дечица около тях. Едни и същи кадри, едни и същи хора и една и съща програма. Почти всички сватбени фотографи следват все същия сценарий. Но понякога се срещат и по-различни снимки от този важен ден.

Първият – път – случайност. Вторият път – съвпадение. Третият път – тенденция

image

БАКЛАВА

ПРОДУКТИ:
за порции
1/2 кг готови кори
1 ч.ч. орехи
125 г масло
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода


РЕЦЕПТА:
Яйцата (4 бр) се разбиват заедно със захарта (1 ч.ч.). Щом се получи гладък крем, към него се прибавят постепенно и на порции брашното (1 ч.ч.), бакпулверът (1 ч.л.) и смлените орехи (1 ч.ч.). Всичко се разбърква старателно.

В намазана с масло тава се редят половината готови кори. Поръсват се с разтопено масло и отгоре се поръсват обилно с плънката от орехови ядки, яйца, захар и брашно. След това се поставят и останалите готови кори и отгоре се поръсват с разтопено масло.

Баклавата се разрязва на квадрати с остър нож и се поставя във фурната на 180 градуса да се пече за около 40 минути.

След като баклавата се изпече и се охлади, се приготвя сиропът. В тенджера се поставят захарта (2 ч.ч.) и водата (2 ч.ч.) и се варят до сгъстяване на сиропа. С горещия сироп се залива охладената баклава и се оставя да престои на студено за една нощ.

image

https://www.facebook.com/47473....1142860948/posts/108

Photo
www.facebook.com

Photo

Селската Трапеза, Sofia, Bulgaria. 69,306 likes · 5,143 talking about this. Рецептите от

https://www.facebook.com/12761....87285770526/posts/31

Обичам Кучетата - Спяща принцеса | Facebook
www.facebook.com

Обичам Кучетата - Спяща принцеса | Facebook

Спяща принцеса