Запечени картофи с кашкавал.
Подготовка:60 мин. Готвене:15 мин. Порции:3
Продукти:
5-6 бр картофи
20 г краве масло
20 мл прясно мляко
100 г кашкавал
сол,черен пипер,подправки (по желание)
Приготвяне:
Картофите се измиват добре и се поставят във фурната (предварително загрята на 200 С).
• След 40-60 минути (зависи от големината на картофите) са готови. • Изваждат се и се разрязват на две половинки.
• С помощта на чаена лъжица се издълбават.
• От това което е издълбано се прави пюре с масло (ако прецените, че е сухо добавете малко мляко).
• Пюрето се връща обратно в издълбаните половинки и отгоре се настъргва кашкавал.
• Поръсва се с любима подправка
• Картофите се връщат във фурната и се запичат, докато се разтопи кашкавалът. • Запечените картофи с кашкавал се поднасят веднага.
• Варианти : в картофеното пюре може да се добавят гъби, лук, кисели краставици и т.н.
Да ви е сладко!