Домашно сушено телешо месо
СЪСТАВКИТЕ:
1 кг телешко филе 150 мл водка/коняк 100 г сол 100 г захар 1 ч.л. черен пипер 3 супени лъжици слънчогледово масло
ПОДГОТОВКА
Изплакнете месото. Премахнете всички вени и мазнини.
Вземете една найлонова торбичка и изсипете сол, захар, черен пипер, водка/коняк и олио. Разбъркайте добре марината.
Сега поставете телешкото месо и завържете торбичката здраво. Разклатете я така, че марината да обвива цялото месо. Поставете опаковката в хладилника в продължение на 3 дни.
Извадете месото от хладилника. Важно: не го изплаквайте, а просто избършете с хартиена кърпа. Оставете го да изсъхне малко. Вместо водка можете да използвате коняк, месото ще стане още по-пикантно и с лек дървесен послевкус.

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

3 март в центърът на Чикаго издигнаха българското знаме | #3 март #Чикаго

На 3 март в центъра на Чикаго издигнаха българското знаме

На 3 март в центъра на Чикаго издигнаха българското знаме

Ликовете на Ботев, Левски и други български революционери греят върху автобуси на американска компания

image
Галина Закова Създаде нова статия
7 yrs

Лекари сътвориха истинско чудо и спасиха живота на онкоболна бременна жена и бебето й | #УМБАЛ „Св. Марина“ Плевен

Лекари сътвориха истинско чудо и спасиха живота на онкоболна бременна жена и бебето й

Лекари сътвориха истинско чудо и спасиха живота на онкоболна бременна жена и бебето й

Екипът на проф. Григор Горчев в АГ-отделението на УМБАЛ „Св. Марина“ в Плевен извърши двойна животоспасяваща операция

Широка лъка

image

image

image

image

image

image