Баница със сирене, спанак и яйца
Продукти за 4 вити банички или една по-голяма:
8 бр. готови кори за баница Фамилия на Белла;
3-4 с..л. олио(масло, маргарин); 2-3 с.л. нарязан на дребно лук; 300 г нарязан на дребно спанак; черен пипер; чесън на прах;
2 яйца;
100 гр. сирене;
мазнина за намазване на корите.
Начин на приготвяне:
Лука се задушава в мазнината и след омекването му се добавя спанака само за 1-2 минути. Смесват се задушения спанак, разбитото яйце, натрошеното сирене и подправките. Корите се слепват по две като се мажат с мазнина. Плънката се поръсва върху намазаните кори и се завива на стегнато руло. Тавичката се маже с мазнина и баницата се подрежда, поръсва се с избраната мазнина и се пече в предварително загрята на 200 С фурна за около 40 минути, до получаване на златист загар.

image