Майсторски сач
Необходими продукти:
300г свинско бонфиле,
200г пилешки гърди,
1 глава лук,
300г печурки,
2 домата,
4-5 чушки,
3 кисели краставички,
150-200г кашкавал,
подправки (магданоз, чубрица, черен пипер),
1с.л. майонеза,
1с.л. горчица,
1с.л. соев сос,
3-4 скилидки чесън.
Начин на приготвяне:
В купичка смесвате майонезата, горчицата, соевия сос, счуканите скилидки чесън. С тях намазвате нарязаното на парчета месо и го поставяте в хладилник за час и половина. Сипвате олио в сача и запържвате месото. Добавяте нарязаните зеленчуци (без доматите) и оставяте така за известно време. Когато съставките останат само на мазнина, слагате настърганите домати. Готви се още около 5-10мин., овкусява се с подправки и се маха от огъня. Накрая настъргвате кашкавала.

image