Карначета с лук и картофи

Необходими продукти за 4 порции:
800 гр. карначета
600 гр. картофи
2 с. л. масло или олио
2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
2 с. л. ситно нарязан магданоз
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Карначетата се нарязват на парчета с дължина 20 см, навиват се като буквата S и се набождат на шишчета.
2. Картофите се нарязват на кръгчета и се сваряват в подсолена вода за 10 мин. 3. Маслото се сгорещява, слага се лукът, разбърква се на силен огън за минута. Котлонът се намалява на умерена температура и лукът се разбърква 5-6 мин., докато омекне и се карамелизира.
4. Картофите се прибавят към лука, посоляват се, разбъркват се 1-2 мин. и всичко се сипва в съд за печене. Отгоре се слагат карначетата.
5. Ястието се запича във фурна, загрята до 200° С, докато се зачервят карначетата и накрая се поръсва с магданоза.

image