Кралска орехова торта без брашно - фантазия от целувки, орехи и шоколад. Толкова мека и нежна, че потъваш във вкуса ѝ:

Кралска орехова торта
Продукти за блата:
10 белтъка
250 гр.пудра захар
300-400 гр.орехи
25 гр.нишесте
Приготвяне:
Първо отделете жълтъците от белтъците.
Добавете пудрата захар към белтъците и разбийте до гъст сняг с твърди връхчета.
Пресейте нишестето в разбитата маса и отново разбъркайте хубаво.
Изсипете предварително натрошените орехи, разбъркайте старателно.
Разстелете белтъчната смес върху тавичка, покрита с хартия за печене, и разпределете равномерно. Тавата трябва да е правоъгълна, може да използвате тази от фурната.
Печете във фурната за 25 минути при температура 180 С.
Разделете готовия блат на 3 части (Отделете блата от хартията, докато е още горещ и с шпатула, а не с ръце).
Продукти за крема:
10 жълтъка
160 гр.пудра захар
2 супени лъжици какао
30 мл ром или коняк
100 мл прясно мляко
200 гр.масло
Приготвяне на крема:
Смесете жълтъците с пудрата захар.
Добавете мляко към яйчената смес и разбъркайте.
Варете получената маса на слаб огън, докато се сгъсти.
Охладете крема за около 10 минути.
Добавете маслото (предварително размекнато) към охладената смес и разбийте.
Кобавете какаото към крема.
Добавете ром и отново разбъркайте.
Охладете крема.
Сега съберете тортата. Слепете блатовете с крем, а с остатъка намажете повърхността и всички ръбове. Поръсете с натрошени орехи и оставете в хладилника за пълно охлаждане и омекване.

image