Ако очите ни са огледало на душата, то ръцете са отражение на всекидневието ни. Красивите, поддържани ръце и нокти допринасят за елегантното излъчване на всяка жена и я правят още по-привлекателна.

В напрегнатото и стресово ежедневие рядко отделяме време за специални грижи за дланите. А те почти винаги са изложени на влиянията на околната среда. Посредством тях ние „общуваме“ целодневно с всичко, до което се докоснем. Именно заради тази си функция кожата им е подложена на постоянен риск от захабяване. Може лесно да загуби мекотата си и гладката си повърхност.

Природата е предоставила на кожата нейни собствени източници на енергия, но с течение на времето, когато тя е подложена на вредното влияние на стреса и ултравиолетовите лъчи, производството на енергия намалява и енергийните запаси на клетките се изчерпват. Когато тези енергийни нива са ниски, всички естествени процеси в клетките се забавят, което пък от своя страна ги прави още по-податливи на стрес и други агресии. Това способства преждевременното стареене на кожата и появата на т.нар. старчески петна. В същото време кожата на ръцете започва да изглежда по-груба и по-отпусната.

image