Не всяка работеща жена има време да приготвя вечерно време вкусна и прясна вечеря за себе си и семейството си. Всъщност истината е, че много малко от дамите, които са сложили акцент върху кариерата си се интересуват от готвене и отделят време за това. Нерядко се налага и изненадващо да посрещнете гости и тогава въпросът какво да им предложите за хапване ви вкарва в паника.

Тя обаче е излишна, защото кулинарното изкуство разполага с рецепти, които могат да се приготвят буквално със затворени очи. Ако към тях прибавите малко изтънченост, финес и клонки от любимите си подправки, това ви гарантира едно перфектно ястие за вечеря, което би задоволило и най-капризните вкусове.

Картофи с бекон и сирене
Сварете 6 средно големи картофа, срязани на половина, за 15-20 мин, докато омекнат. Отцедете ги добре, подредете ги със срезовете нагоре върху плитка тава и поставете върху тях 250 г меко сирене (камамбер, бри или др. по избор). Изпечете ги в грила на средна степен за 3-5 минути до златист загар. Поднесете с резен шунка и кръгчета кисела краставичка отгоре.

image