Леща яхния с картофи

леща - 500 г
картофи - 4 броя
моркови - 1 брой, голям
лук - 1 глава кромид, голяма
чесън - 5 скилидки
доматено пюре - 3 с.л.
мазнина
сол
черен пипер
червен пипер
риган - 1 щипка
* мерки и количества



ADVERTISEMENT
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете лещата да ври в тенджера с вода, с малко сол и мазнина. Добавете щом кипне облените и нарязани на малки кубчета картофи.

В отделен съд задушете нарязания лук, моркови и щом се задушат добавете нарязаните на едри парчета скилидки чесън и доматеното пюре.

Сипете задушените зеленчуци заедно с доматеното сосче към лещата и картофите. Объркайте и прибавете сол, черен и червен пипер на вкус и ригана. Оставете да се довари и махнете от котлона.

ХАПВА ЛИ ЛИ СТЕ ТАКОВА ЯСТИЕ?