Домашно сушено телешо месо
СЪСТАВКИТЕ:
1 кг телешко филе 150 мл водка/коняк 100 г сол 100 г захар 1 ч.л. черен пипер 3 супени лъжици слънчогледово масло
ПОДГОТОВКА
Изплакнете месото. Премахнете всички вени и мазнини.
Вземете една найлонова торбичка и изсипете сол, захар, черен пипер, водка/коняк и олио. Разбъркайте добре марината.
Сега поставете телешкото месо и завържете торбичката здраво. Разклатете я така, че марината да обвива цялото месо. Поставете опаковката в хладилника в продължение на 3 дни.
Извадете месото от хладилника. Важно: не го изплаквайте, а просто избършете с хартиена кърпа. Оставете го да изсъхне малко. Вместо водка можете да използвате коняк, месото ще стане още по-пикантно и с лек дървесен послевкус.

image