⁣Как да си сменя BG c UK шофьoрска книжка в Лондон | Forum

Admin
Admin Юли 30

След промените в процедурата по замяна на издадените от страна – член на Европейския Сьюз шофьорски книжки с британски беше въведено правилото за очен тест за шофьорите с категория C над 46 години. Ако Вашата шофьорска книжка от България е само категория B нямате нужда от такъв документ, можете спокойно да пристъпите към смяна на документа си. За смяната си подгответе една снимка паспортен формат, вашата шофьорска книжка, паспорт или лична карта, които да изпратите с формата и подходящата форма.


След като се снабдите с този документ от вашето GP можете да пристъпите към самата процедура по замяна на книжката.


На попълването на самата форма няма да се спирам.


Важно е българите в Лондон да знаят и да са информирани, че имат право и спокойно може да заменят българска шофьорска книжка за Full British Driving Licence в UK. По процедура новата британска книжка ще бъде на домашния Ви адрес до 15 работни дни.


Искам да обърна внимание и на още три важни момента:


Заедно с новата си британска шофьорска книжка ще получите в пликa и формуляр с зелен цвят, който може да използвате при промяна на адреса си, затова е добре да го запазите за бъдеще. Валидността на британска шофьорска книжка е упомената на самата книжка.


Можете да подмените вашата българска за британска шоф. книжка само след 183 дена престой в UK.


Не можете да имете валидни и българска и британска шоф. книжка, само едната ще бъде във вас, българската заминава за България и ще ви чака в КАТ по местоживеене.

Сподели:
Тази тема е заключена